Hov... et problem!

Har din hest et problem i en - eller flere hove?

Hovproblemer kan have mange årsager. Har din hest måske har trådt på en sten, eller om vinteren fået ømme såler pga en frosset, knoldet fold? Eller måske har den fået konstateret white line disease, hvor den hvide linje i hoven bliver spist af en miks af bakterier og svampesporer. Eller er det måske en hovbyld, som kan opsta fra den ene dag til den anden, og som kan være utrolig smertefuld..

Heldigvis er der mange ting du som ejer selv kan gøre, for at hjælpe hesten med ømme fusser. Men vi synes det er vigtigt at du, også i de ikke akutte tilfælde - lige ringer til din dyrlæge, for at tale problemerne igennem, og finde på en god behandelplan sammen.

I shoppen finder du i hvert fald et kæmpe udvalg i produkter der kan hjælpe din hest og dig!

👉🏻 Absorbine Hovpads - god ved hovbyld

👉🏻 Klovposen - genial til hovbad!

👉🏻 Magic Cushion - lindring til ømme hove

👉🏻 Medical Boot - til beskyttelse af forbinding

👉🏻 Thrush Magic - til sur stråle

👉🏻 Virkon S - utrolig effektiv ved White Line Disease

👉🏻 og meget mere…!

Vi har samlet dem i her i vores Hest & Hov kollektion i shoppen.

 

Husk: Vores InfoBlog er baseret på Equinics egne erfaringer, både hvad angår problemer, produkter, terapier & gadgets, men også heste generelt. 😃 Vi vil gerne understrege, at vi synes, du altid burde spørge din dyrlæge til råds, når din egen hest har brug for hjælp! 😊

 

Læs mere →

Heste & Has

Spat eller slidgigt i haseleddet kan tit give smerte, lidt eller moderat halthed, og mindre mobilitet. 

Nogle heste kan så have gavn af magnet eller keramiske gamacher, da varmen og den øgende blodcirkulation lindrer smerte, øger smidigheden og mindsker evt hævelse.

Derudover er lysterapi, som Photizo Vetcare elle Equine LTS hasegamacher også et godt bud! Lysterapi har nemlig tit en rigtig god effekt på smertelindring ved gigt eller inflammation! 

Vi har samlet nogle gode produkter i en 'Heste & has' kollektion her i webshoppen. Find den her i linket og få lidt inspiration til produkterne der måske kan hjælpe netop dín hest! 

 

Læs mere →

Taping til heste

Kinestiotape til heste er en videreudvikling fra det mere kendte tapekoncept for os mennesker. På grund af de mange positive erfaringer med kinsiotape derfra, begyndte veterinær behandlere også at anvende taping på dyr, for eks ved heste, hund og endda køer!

VetkinTape er et kinesiotape, specielt udviklet til brug på dyr, for eksempel har det fået et bedre (dyrevenlige) klæbende limlag, fordi vores heste og hunde har pels, modsat for vores egen (rimeligt) glatte hud. Dette ekstra lag lim er også grunden til, at du ikke skal klistre VetkinTape på dig selv, men kun på dine (pels) dyr.

Den elastiske selvklæbende tape kan give støtte uden at begrænse bevægelsen, optimere bevægelsen og lindre smerter. Det kan også hjælpe hesten ved at blive mere bevist om en specifik muskel eller kropsdel, hjælpe med at løsne spændinger i kroppen, eller hjælpe hesten der har holdningsmæssige problemer. Og sidst men ikke mindst kan taping fremme lymfe- og blodcirkulation, og kan dermed hjælpe mod hævelser og blodansamlinger.

Læs mere →

Hvad er bi-medEctoin®?

Måske siger bi-medEctoin® dig ikke direkte noget, men vi er næsten sikre på, at du har brugt det før.  Bare tjek indpakningen næste gang du køber næsespray, øjendråber, halstabletter eller en hudcreme på apoteket. :-)

Vi har præsenteret  spørgsmålet for Lea fra Bitop, og nedenfor forklarer hun, hvad bi-medEctoin® er, hvordan det fungerer, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere →

Hesten, støv & luftveje

Vi kender vel alle sammen en hest der hoster en gang i mellem - for eks når de warmes op til ridning -  eller når de har rullet sig. Årsagerne til hestens hoste, om det nu er akut eller kronisk,  kan være forskellige, for eks. virusinfektioner,  men i mange tilfælde også  støv- hø-, græs- eller pollenallergi! Også hvis hesten ’kun’ hoster en enkelt ellergang eller to ved ridning, og ellers ikke virker syg eller snottet, er det vigtigt at tage hånd om det. Det er ikke sjældent at hestens hoste ellers bliver kronisk, og med en stor risiko at problemerne bliver værre og værre hen over tid.

Læs mere →

Effekten af Equilibrium massagepad

Vidste I at? 

Equilibrium har lavet en undersøgelse af effekten af deres Massage Pad?  

Resultaterne efter en seks ugers test viste, at massagepuden:

Læs mere →

Forskel magnetterapi og keramisk terapi

Vi får tit spørgsmålet om forskellen mellem keramisk terapi og magnetterapi. I denne blog prøver vi at svare på netop dette spørgsmål.

Læs mere →

Arnica - til ømme muskler og forstuvninger

Vi har selv altid har stor glæde af Arnica gel, både til vores egne heste og hvis vi nu selv var kommet til skade (og det sker jo engang i mellem når man arbejder med heste ;-). Læs mere her i blogget om Arnika og hvad det kan gøre for din hest!

Læs mere →

Equinics på You Tube

Vidste du at vi har samlet mange gode video's på vores You Tube kanal? You Tube er jo det perfekte sted at samle produktvideo's, instruktionsvideo's, baggrundmateriale og meget, meget mere! 

Læs mere →

Equinics Pop Up Shop

Du kan møde Equinics på forskellige events, stævner, kåringer og shows. I vores flotte Pop Up Shop har vi et stort udvalg af vores specialvarer med så du kan se, mærke, afprøve og selvfølgelig købe varerne.

Læs mere →