Taping til heste

Kinestiotape til heste er en videreudvikling fra det mere kendte tapekoncept for os mennesker. På grund af de mange positive erfaringer med kinsiotape derfra, begyndte veterinær behandlere også at anvende taping på dyr, for eks ved heste, hund og endda køer!

Læs mere →

Massage til daglig brug

Har du lidt tid til overs, eller har din hest en trænings fri-dag? Så kan du med fordel bruge tiden til lidt hygge og velvære med en blid hestemassage.

Her beskriver vi 2 typer af blid massage, som kan udføres af stort set alle og på stort set alle typer heste.

Læs mere →

Mudder & Muk

Regnfyldte dage og våde hesteben? Der er hjælp at hente hos Equinics! 🐴

I peridoer med (meget) regn, våde folde og lidt mudder hist og pist, er der mange heste der døjer med muk og/eller bløde hove. 

Læs mere →

Mikrostrømterapi med EquiPod

Mikrostrøm til heste? Hvad er det - og hvorfor er EquiPod så unik? I denne blog kan du læse lidt mere om EquiPod, finde mere info om videnskaben bag, og hvad  du kan opnå med mikrostrømsterapi til din hest. Læs mere

Læs mere →

Dermatofilose

Om efteråret/ vinteren har din hest en større chance for at få 'dermatofilose’… Dermato-hvad??

Læs mere →

Sur Stråle

Sur Stråle er en hovsygdom vi ofte ser hos vores heste. Det er en bakteriel svampeinfektion i hovens horn, typisk i strålen. Normalt starter sur stråle i den midterste strålerille, fordi .....

Læs mere →

Lysterapi

En af de mest populære terapier lige pt er lysterapi. Vi får tit spørgsmål om lysterapi: hvad kan man bruge det til? Er det sikkert, hvor lang tid skal man behandle, hvad er forskellen med laser?

I denne blog prøver vi at belyse emnet, for at give svar på de mest stillede spørgsmål......

Læs mere →

Hov... et problem!

Har din hest et problem i en - eller flere hove?

Hovproblemer kan have mange årsager. Har din hest måske har trådt på en sten, eller om vinteren fået ømme såler pga en frosset, knoldet fold? Eller måske har den fået konstateret white line disease, hvor den hvide linje i hoven bliver spist af en miks af bakterier og svampesporer. Eller er det måske en hovbyld, som kan opsta fra den ene dag til den anden, og som kan være utrolig smertefuld..

Læs mere →

Heste & Has

Spat eller slidgigt i haseleddet kan tit give smerte, lidt eller moderat halthed, og mindre mobilitet. 

Læs mere →

Hvad er bi-medEctoin®?

Måske siger bi-medEctoin® dig ikke direkte noget, men vi er næsten sikre på, at du har brugt det før.  Bare tjek indpakningen næste gang du køber næsespray, øjendråber, halstabletter eller en hudcreme på apoteket. :-)

Vi har præsenteret  spørgsmålet for Lea fra Bitop, og nedenfor forklarer hun, hvad bi-medEctoin® er, hvordan det fungerer, og hvad du kan bruge det til.

Læs mere →